Авторизація

Суспільство
Зеленський пропонує всенародний референдум із 4 питань і голосувати через інтернет
09.06.2020 о 16:45
image

Законопроєкт про всеукраїнський референдум №3612, внесений президентом до Верховної Ради, передбачає здійснення народного волевиявлення з 4 питань та з можливістю електронного голосування, пише УП.

Дослівно текст проєкту закону: "1. Предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання:

Разом з тим всеукраїнський референдум не допускається щодо законопроектів з питань податків, бюджету та амністії.

Проєкт закону також розширює коло суб’єктів процесу референдуму, які реєструються у Центральній виборчій комісії як прихильники чи опоненти питання всеукраїнського референдуму. Ними можуть бути як політичні партії, так і громадські організації, відповідно зареєстровані у ЦВК.  

Крім того, законопроєкт визначає можливість запровадження електронних процедур під час організації та проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі електронних голосувань.

Для забезпечення організації і проведення всеукраїнського референдуму законопроєкт передбачає створення автоматизованої інформаційно-аналітичної системи із забезпечення електронного голосування.

Повідомляється, що прийняття закону потребуватиме видатків з держбюджету на створення згаданої  системи, а також на саме забезпечення проведення всеукраїнського референдуму (разом з коштами відповідних суб’єктів процесу референдуму).

Хто призначає референдум

Питання референдуму

Обмеження щодо призначення всеукраїнського референдуму

Контроль щодо відповідності Конституції питання всеукраїнського референдуму здійснює Конституційний суд за зверненням суб'єкта права на конституційне звернення.

Нагадаємо, Зеленський подав до Ради як невідкладний законопроєкт «про народовладдя через всеукраїнський референдум». Проєкт закону 9 червня одержано Верховною Радою і передано на розгляд керівництву.

Раніше ми писали, що депутати підтримали президентський законопроєкт про «злодіїв у законі». За участь у злочинній організації хочуть позбавляти волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

#Україна#Політика#Зеленський#Референдум#Закон
Більше новин:
Дайджест головних новин за 9 червня
09.06.2020 о 17:00
news photo
Для контрактників 1-ї танкової бригади збудували два гуртожитки поліпшеного планування
09.06.2020 о 15:30
news photo
Президент представив новопризначеного голову Служби зовнішньої розвідки України
09.06.2020 о 14:06
news photo
Зеленський подав до Ради як невідкладний законопроєкт «про народовладдя через всеукраїнський референдум»
09.06.2020 о 11:30
news photo