Авторизація

Політика
Вбивство Бориса Нємцова не стане «каталізатором» консолідації російського суспільства - експерт
02.03.2015 о 21:30
image

Своїми думками експерт поділилася з власним кореспондентом Укрінформу під час акції на підтримку Надії Савченко та в пам’ять про загиблого російського політика біля фонтану Безвинних у центрі Парижа.

«Це (вбивство Бориса Нємцова. - Ред.) не стане каталізатором і не призведе до чогось схожого до подій в Україні, на кшталт Помаранчевої революції чи Майдану. Для цього немає потенціалу (громадянського руху) і запроваджено потужний ступінь репресій, який виключає таку можливість», - зауважила експерт.

Згідно з її оцінками, маніфестація в Москві, яка зібрала за різними оцінками від 50 до 70 тис. осіб, яскраве підтвердження цього. «На неї ходять завжди одні й ті самі люди, стільки ж, як і завжди. Ви самі бачили, як її було зажато між лещатами поліції, ані кроку вправо чи вліво. Монолітні ряди поліції, металошукачі, люди йшли у повному мовчанні, бо їм видали лише такий дозвіл», - зазначила Акерман.

На її думку, за таких умов важко навіть уявити, що в Росії може спалахнути стихійний протест, що виллється у масштабний рух.

Читайте також:Путін не буде присутній на похороні опозиціонера Бориса Нємцова

Говорячи про фігуру Бориса Нємцова, якого Галя Акерман знала особисто, експерт зазначила, що його вбивство - це велика втрата для Росії та України. «Це була велика політична фігура, дуже серйозна, чесна і послідовна», - наголосила експерт.

За її словами, Нємцов торік від самого початку підтримав Майдан, він був жорстким противником анексії Росією Криму.

«Він збирав матеріали і почав публікувати відео щодо не лише участі, а й про повну організацію Москвою усіх цих подій в Україні», - додала вона.
#Росія#Борис Нємцов#Вбивство