Авторизація

Суспільство
Єдина в Україні жінка-танкіст: "підморгують навіть ті, хто з обручками"
04.03.2015 о 22:52
image

А у товаришів по службі було одне бажання - пофліртувати з красунею, розповідає "КП".

Справжню чоловічу волю до набуття незвичайної професії проявила Тетяна: у військові пішла тому, що вирішила втілити дівочу мрію матері-педагога. Бажання носити форму передалося молодшій дочці. Вищу освіту Таня отримала в Харківському політеху, який славиться військовою кафедрою.

Вибрала спеціальність "електрохімія", щоб була можливість вступити на бюджет, - розповідає Таня. - А потім ледве дочекалася третього курсу, поки почалася "Воєнка". Там ще були дівчата, але я - єдина, кому довірили командувати взводом.

Про те, як після вузу оббивала пороги високого військового начальства, щоб взяли на службу в танкове училище, Таня згадує неохоче. Чоловіки з великими зірками на погонах не розуміли, навіщо красива дівчина рветься в армію. Але шанс Кучерявій таки дали. Дівчина зізнається: перший час було важко. У незаміжній симпатичній колезі багато хто бачив лише об'єкт для флірту.

Пам'ятаю, перші місяці чотири постійно ридала, - ділиться Тетяна. - Чоловіки не сприймали мене як рівну. Підморгували навіть ті, хто з обручками. Довелося показати свій характер, і зараз все в порядку. Я вже чотири роки як офіцер виховного відділу у Харківському танковому училищі.

А недавно Тетяна відучилася на курсах водіння танка! І навіть прокотилася на 50-тонній машині.

Спочатку навчалася на тренажерах, а потім пройшла водіння на практиці, - посміхається танкістка. - Управляти нескладно, тільки видимість погана, там маленьке віконце.

Тетяна зізнається: хотіла попроситися в АТО, але зрозуміла, що мало вміти їздити на танку, потрібно вміти його ремонтувати.

Але якщо Батьківщина покличе - піду. Навіть мама сказала, що якщо зважуся воювати - вона прийме моє рішення, - каже дівчина. - В крайньому випадку, якщо екіпаж танкістів буде поранений, машину я зможу вивести з поля бою.
#Армія#танки#Таня Кучерява