Авторизація

Економіка та бізнес
У Росії був рекордний рік з експорту зброї
08.03.2015 о 20:15
image

Про це йдеться в опублікованій доповіді американської компанії IHS, яка проводить щорічний моніторинг світового ринку зброї, передають РІА Новости.

"У Росії був рекордний рік - експорт країни в 2014 році склав 10 мільярдів доларів, що є підвищенням на 9% в порівнянні з 2013 роком", - йдеться в доповіді.

 Як передає інформагентство, фахівці IHS зазначають, що найбільшими одержувачами російського експорту є Китай (2,3 мільярда доларів), Індія (1,7 мільярда доларів), а також Венесуела і В'єтнам (по 1 мільярду доларів).

Згідно з дослідженням IHS, в п'ятірці провідних світових експортерів озброєння як в 2013-му, так і за підсумками 2014 року перші місця займають США, Росія, Франція, Великобританія і Німеччина відповідно.

Як передає російське агентство, найбільше на військові витрати в 2014 році витратила Саудівська Аравія, обігнавши попереднього лідера - Індію.

Читайте також:Саудівська Аравія - лідер військових витрат у світі

Як зазначають фахівці IHS, торік число операцій за військовими витратами в світі виросло на 13%. Це обумовлено закупівлями військової авіації країнами, що розвиваються, і нестабільною ситуацією на Близькому Сході і в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

 

#Росія#Зброя#Експорт