Авторизація

Світ
Китай закликає до переговорів стосовно Криму
15.03.2015 о 14:12
image

Прем'єр Держради Китаю Лі Кецян заявив у неділю, що його країна підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а питання Криму має вирішуватися шляхом діалогу й переговорів повідомляє Єдність.інфо з посилання на ТВІ.

"У питанні України Китай зайняв об'єктивну і справедливу позицію. Ми поважаємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", – сказав він на прес-конференції по завершенню щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників.

 

За словами Лі Кецяна, українська криза "ускладнила геополітичну ситуацію в світі та негативно відбилася на процесі відновлення світової економіки".

Водночас китайський прем'єр висловив надію, що ця ситуація все ж "може бути вирішена шляхом діалогу, переговорів та консультацій".

"Що стосується проблеми Криму, причини її виникнення складні,– зауважив Лі Кецян. – Ми сподіваємося, що вона може знайти політичне рішення шляхом діалогу, і що сусіди зможуть жити в мирі".

Росія анексувала Крим рік тому, в березні 2014 року. Дії Москви засудила міжнародна спільнота. Західні країни запровадили проти Росії санкції через анексію Криму.

Позиції Китаю й Росії з багатьох міжнародних питань збігаються. Втім, Пекін намагався не втручатися в суперечку між Заходом і Росією щодо ролі Москви в українській кризі й висловлював повагу до незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

 

#Крим#Китай#Переговори#Анексія
Більше новин:
Путін подивиться фільм "Крим" разом з росіянами
15.03.2015 о 10:18
news photo
У Криму за синьо-жовту стрічку затримали активіста
14.03.2015 о 15:30
news photo
Чубаров вважає реальним повернення Криму у склад України
14.03.2015 о 08:30
news photo
Україна вимагає від Євросоюзу покарати Путіна за його зізнання про Крим
12.03.2015 о 12:39
news photo