Авторизація

Світ
Суд засудив на чотири роки мешканку Алмати за заклики приєднатися до Росії
31.03.2015 о 19:39
image

Алматинка Тетяна Шевцова-Валова визнана винною за статтею 164 кримінального кодексу республіки «Розпалювання міжнаціональної ворожнечі» і засуджена на чотири роки умовно, повідомила на своїй сторінці в Facebook одна із заявниць, блогер Жанна Іллічева, пише Єдність.інфо.

Влада порушила кримінальну справу після того, як отримала повідомлення від групи відомої як «Альянс блогерів Казахстану», про коментарі Шевцової на «Facebook».

31 березня суддя Алатауського районного суду Талгат Макулов оголосив вирок Тетяні Шевцової-Валовій.

Жінку засудили до 4 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном у 3 роки.

За інформацією позивачів, мешканка Алмати Т.Шевцова-Валова в соціальних мережах неодноразово розміщувала пости, що ображають громадян за національною ознакою.

«Будете влаштовувати тут в Казахстані такий же (...) з приводу мови та звеличення своєї корінної нації, то з вами буде те ж саме, що і з Кримом - північні, а, можливо, що і всі інші частини Казахстану перейдуть в РФ. І не шляхом анексії, як ви тут верещите на кожному розі, а шляхом референдуму, як це сталося в Криму, тобто добровільним входженням до складу РФ », - написала в одному зі своїх постів в Facebook Шевцова-Валова.

В іншому повідомленні Шевцова-Валова назвала казахів «чурками».

 

#Суд#Казахстан#Сепаратизм#вирок