Авторизація

Суспільство
Президент на Пасху закликав пом'янути загиблих
12.04.2015 о 11:31
image

У пасхальну ніч з суботи на неділю президент України Петро Порошенко з дружиною і дітьми взяв участь у святкових богослужіннях у кількох храмах Києва, повідомляє прес-служба глави держави, передає Є | Єдність.інфо.

У Володимирському кафедральному соборі президентська родина разом з патріархом Київським і всієї Руси-України, предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату Філаретом, настоятелем храму протоієреєм Борисом, віруючими пройшла хресним ходом, - сказано в повідомленні.

Після хресного ходу, наголошується в повідомленні, вони взяли участь у великодньому богослужінні, яке провів настоятель УПЦ КП.

Далі президент відвідав собор Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви, де святкову великодню літургію провів верховний архієпископ УГКЦ Святослав.

Після цього глава держави приєднався до святкової молитви парафіян Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. У Трапезній церкві службу відправив предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій.

Як повідомляє прес-служба, у привітанні українцям з нагоди Великодня президент закликав їх пом'янути загиблих у бойових діях на сході України.

Пом'янімо сьогодні всіх, хто загинув у цій Вітчизняній війні - і наших солдатів, і мирних співвітчизників, - цитує президента його прес-служба.
Головне сьогодні - наша єдність і взаємна підтримка. Сьогодні ми всі повинні бути як одна велика сім'я. У всіх нас є справжня надія на перемогу життя над смертю. Війна обов'язково закінчиться, тому що ми хочемо миру, на нашому боці Справедливість і Господь, - сказав Петро Порошенко.
#Президент#Великдень