Авторизація

Світ
Росія почала будувати в Сирії злітно-посадкову смугу для важкої авіації
14.09.2015 о 11:00
image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на спостерігачів правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, Росія почала будувати злітно-посадкову смугу в сирійській провінції Латакія, яка є оплотом президента Башар Асада, і направила туди сотні техніків і військових радників.

Спостерігачі спираються на мережу цивільних, військових та медичних джерел всередині Сирії. Вони заявляють, що росіяни будують злітно-посадкову смугу, здатну приймати великі літаки, біля військового аеропорту Хаймін у провінції Латакія.

Росіяни не дозволяють сирійцям, чи то військовим чи цивільним, входити в зону, де вони будують злітно-посадкову смугу", - зазначають спостерігачі.

За їхньою інформацією, росіяни також працюють над розширенням аеропорту Аль-Хасмідійя, розташованого на півдні провінції Тартус.

Між тим до аеропорту Хаймін в останні тижні прибували військові літаки, завантажені військовою технікою, а також сотні російських військових радників, фахівців і техніків.

Спостерігачі також відзначають, що російські експерти з'ясовують можливість укладання довгої злітно-посадкової смуги у міжнародному аеропорту Дамаска.

Крім того, джерела підтвердили неправдивість інформації, що Росія передала свою військово-морську базу в Тартусі, навпаки, вона посилили заходи безпеки.

Як відомо, нещодавно західні ЗМІ написали, що Росія направила військових у Сирію, щоб підтримати режим Асада. У Путіна цю інформацію заперечили. Згодом київський блогер Микола Махно оприлюднив фотодокази присутності російської армії в Сирії. Він відшукав у соцмережах фото, які виклали російські солдати, не вимкнувши функцію геолокації. Крім того, повідомлялося, що поблизу сирійського міста Латакія Росія будує військову авіабазу з тимчасовим помешканням для військових.

9 вересня в МЗС РФ заявили, що в Сирії дійсно присутні російські військові, які нібито надають консультації при транспортуванні в країну російського озброєння.

Читайте також: Командувач об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявив, що Росія стала головною проблемою альянсу
#Росія#Російські військові#Сирія#Асад#злітна смуга#Латакія
Більше новин:
"Росія продовжуватиме військово-технічну співпрацю з Сирією",- Лавров
13.09.2015 о 18:00
news photo
Яценюк вважає, що у напливі біженців до Європи винна Росія
12.09.2015 о 14:00
news photo
Генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець розповів про плани Кремля щодо України та Сирії
12.09.2015 о 12:15
news photo
"Путін помиляється, коли збільшує військову підтримку у Сирії", - Обама
12.09.2015 о 09:20
news photo
"Моторола" захищає російські операції в Сирії
11.09.2015 о 16:36
news photo
До Севастополя привезли перші труни російських військових з Сирії
11.09.2015 о 16:12
news photo
"Зелені чоловічки" Путіна тепер висаджуються в Сирії - Порошенко
11.09.2015 о 12:00
news photo