Авторизація

Світ
Глядачі онлайн трансляцій з Сайменського озера проголосували за ім'я для найзнаменитішої нерпи
16.05.2016 о 15:26
image

Організація WWF провела конкурс на краще ім'я для нерпи-самця, який став відомим завдяки онлайн-камерам спостереження, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Головна зірка онлайн-камер спостереження, які були встановлені для вивчення і знайомства людей з життям рідкісних сайменських тюленів, отримав ім'я Пуллерво. У конкурсі на краще ім'я для нерпи взяли участь більше 11 000 осіб. Пуллерво переміг з величезним відривом - він зібрав третину всіх голосів.

Пуллерво - відмінний вибір, це ім'я ідеально підходить нашому товстуну-тюленеві, який став справжньою зіркою. Це ім'я відображає ту безтурботну і розслаблену атмосферу, яку нерпи транслюють людям, - заявив Ярі Луукконен, керівник фінського відділення WWF.

Варто пояснити, що Пуллерво - це дотепний гібрид, отриманий в результаті схрещення слова pullea - «пухкий», «круглий», і імені персонажа з національного епосу Калевала - Куллерво. В результаті вийшов такий собі добродушний і вгодований національний герой, яким Нерпа, по суті, і є.

Конкурс на краще ім'я для нерпи-самця, який підкорив глядачів по всій Фінляндії, стартував тиждень тому. В якості альтернативи Пуллерво пропонувалися також імена Суло, Севери, Сайма і Аарре.

Через камери Norppalive лежбищем сайменської нерпи помилувалися вже більше 750 000 разів. Камери спостереження були встановлені з метою більш тісно познайомити людей з цим рідкісним видом тюленя і розповісти про те, що загрожує популяції нерпи.

Читайте також: У Фінляндії ведмідь вибіг на фотографа (фото)
#тварини#Фінляндія
Більше новин:
На Співочому полі відтепер можна зіграти на рожевому піаніно (фото)
16.05.2016 о 15:02
news photo
Влада Криму рекомендує Джамалі змінити громадянство і повернутися на історичну батьківщину
16.05.2016 о 14:38
news photo
З бібліотеки Вернадського зникла перша друкована книга в Україні
16.05.2016 о 14:14
news photo
У цей день у Києві відбулося урочисте відкриття «Євробачення - 2005» (відео)
16.05.2016 о 09:40
news photo