Авторизація

Політика
Литва закликає ЄС розробити план боротьби з російською пропагандою
09.01.2015 о 17:54
image

Чотири міністри закордонних справ попередили, що "Росія швидко розширює свою кампанію дезінформації та пропаганди" з метою підтримки "політичним і військовим цілям російського уряду". Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Delfi.

У листі, адресованому главі зовнішньополітичного відомства Євросоюзу (ЄС) Федеріку Могеріні, міністри закликали забезпечити "надійну і конкурентоспроможну інформаційну альтернативу російськомовним жителям і тим, хто користується контрольованими Російською державою ЗМІ".

Вони запропонували обговорити тему російської пропаганди на зустрічі міністрів країн - членів ЄС на початку року і закликали зовнішньополітичне відомство ЄС розробити план дій на 2015-2016 роки.

Лист підписали міністри ЗС Литви, Великобританії, Данії та Естонії Лінас Лінкявічюс, Філіп Хеммонд, Мартін Лідегаард і Кейт Пентус -Росіманнус.

Автор ініціативи - глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс в п'ятницю сказав, що міністри "не пропонують цензуру або заборону, але хочуть, щоб були створені умови для по-справжньому неупереджених, вільних і альтернативних джерел інформації".

За його словами, Росія виділяє мільярдні суми контрольованим державою ЗМІ і потрібно "зміцнити стійкість суспільства до маніпуляцій".

"Хотілося б, щоб ми приділяли більше уваги створенню не тільки на словах, а й конкретними діями умов для того, щоб люди отримували альтернативну, вільну, об'єктивну інформацію. Ні в якому разі вона не повинна контролюватися іншою" справедливою "владою, тому що це теж невільна інформація ", - сказав міністр.

У листі до Брюсселя пропонується створити в Інтернеті платформу, на якій буде подаватися інформація про брехню і маніпуляцію пропаганди, надавати підтримку ініціативам зі створення телеканалів, мережевих порталів, радіостанцій і друку російською мовою, заохочувати обмін продукцією всередині ЄС, пропонувати продукцію чинним російським ЗМІ.

Чотири міністри також заявили, що ЄС слід приділяти більше уваги об'єктивному інформуванню, прозорості інтересів та запобіганню розпалюванню ворожнечі і пропаганди війни. З цією метою міністри пропонують зробити більш тісним співробітництво регуляторів ЗМІ ЄС.

#Росія#Змі#Пропаганда#Єс
Більше новин:
Литва зупиняє ретрансляцію Ren TV, висунула ультиматум РТР та НТВ
08.01.2015 о 21:59
news photo
У Литві російські товари мітять колорадськими жуками. ФОТО
06.01.2015 о 23:36
news photo
В Литві можуть відключити російські канали "РТР-Планета" і NTV Mir Lithuania
05.01.2015 о 18:01
news photo
Президент Литви назвала Росію терористичною країною
21.11.2014 о 14:01
news photo