Авторизація

Економіка та бізнес
Standard & Poor's знизило рейтинг Росії до "сміттєвого"
26.01.2015 о 22:06
image

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило рейтинг Росії до позначки "BB+", пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "РБК".

Це вважається "сміттєвим" рівнем. Гучкість грошово-кредитної політики стала більш обмеженою, а перспективи економічного зростання погіршилися, йдеться в повідомленні агентства. S&P дає по рейтингах "негативний" прогноз - зовнішні і внутрішні резерви бюджету будуть знижуватися через посилення зовнішнього тиску і збільшення державної підтримки економіки.

Агентство відзначає, що в грудні 2014 року Центробанк підвищив ключову ставку на 750 базисних пунктів, до 17%.

"Це повинно було зупинити різке знецінення рубля і приборкати інфляцію. Рубль короткочасно зміцнився по відношенню до долара, але з тих пір він продовжує дешевшати, досягнувши позначки близько 66 рублів за долар (станом на 26 січня 2015 року), у порівнянні з приблизно 35 [руб./дол.] рік тому", - йдеться в повідомленні агентства.

У S&P очікують, що в нинішніх умовах буде скорочено кредитування економіки, що надалі, ймовірно, підірве економічне зростання. Очікуваний рівень інфляції, за оцінкою S&P, у 2015 році буде вище 10%.

"Ми очікуємо, що якість активів у фінансовій системі, з урахуванням ослаблення рубля, обмеженого доступу ключових галузей економіки на міжнародні ринки капіталу з-за санкцій, а також економічного спаду, буде погіршуватися", - прогнозують в Standard&Poor's.
#Росія#Рейтинг#Standard & Poor's
Більше новин:
В Росії назвали прогнози агентства Fitch політично вмотивованими
12.01.2015 о 12:08
news photo