Авторизація

Політика
"Меркель і Олланд підготували "пряник" для Путіна. Головне, щоб він був не надто дорогий для України", - політолог
05.02.2015 о 16:33
image

Політолог Тарас Березовець розмірковує над тим, чим пояснити раптову появу в Києві лідерів Франції та Німеччини Франсуа Олланда та Ангели Меркель, а також їхні плани відвідати після цього Москву.

"Олланд вдало зняв головну фобію Москви напередодні зустрічі з Путіним, спеціально для нього сказавши, що Франція поки не бачить майбутнього України в НАТО. На цьому пряники для Москви можуть не закінчиться. Меркель і Олланд підготували ще щось для задоволення апетитів Путіна. Що саме, стане ясно в найближчий час. Головне, щоб це не виявилося занадто високою ціною для України". - цитує Є | Єдність.інфо особистий ФБ Березовця.

На його думку, пропозиції Меркель і Олланда "погоджені і завізовані американцями, інакше сенсу прилітати в один день з Керрі (сьогодні в Києві перебуває держсекретар США Джон Керрі - ред.) не було б".

Такий серйозний "десант" в один день в Києві вперше, і це ще один доказ його серйозності, вважає політолог.

"Тріо очевидно прибуло до Києва з новинами, які можуть не порадувати Порошенко. Звичайно, Штати і ЄС не будуть поки скасовувати санкцій проти Росії, але вони також хочуть донести думку про пряму залежність подальшої допомоги Україні з темпами життєво необхідних реформ", - пише Березовець.

Ступінь заклопотаності якраз напередодні озвучив американський посол Джеффрі Пайєтт, продовжує експерт.

"Що характерно, посольство США кілька днів відкрито тролить на своїх ресурсах в соцмережах українську владу за нерішучість, згадуючи приклади з кар'єр найневдаліших президентів США і чим для них обернулася причетність до корупції. Занадто явний сигнал, щоб його не помічати", - вважає Березовець.
#Путін#США#Меркель#Візит#Олланд
Більше новин:
Керрі: Ми за дипломатичне рішення, але не будемо закривати очі на російські танки
05.02.2015 о 15:50
news photo
Джон Керрі прибув до України
05.02.2015 о 13:05
news photo
Лідери Німеччини та Франції відвідають Київ і Москву з новими пропозиціями по Донбасу
05.02.2015 о 13:04
news photo
Сьогодні держсекретар США Джон Керрі відвідає Україну
05.02.2015 о 08:05
news photo