Авторизація

Події
Історія про допомогу Президента України дідусеві виявилася фейком (фото)
29.07.2019 о 10:46
image

Історія про допомогу Президента України Володимира Зеленського кримськотатарському дідусеві, який нібито 4 роки поневіряється по Києву, виявилася фейком. Про це пише «Є!» з посиланням на Букви.

Так 25 липня соцмережі облетіла новина, яку розповсюдила користувачка Facebook Наталія Абрамова, про те, що під час офіційної зустрічі з послами НАТО, до Зеленського підійшов дідусь і щось почав шепотіти на вухо.

"Президент не проігнорував літньої людини і після зустрічі щось записав у свій телефон. Як стало відомо, до Президента підійшов біженець з Криму, який вимушено втік від переслідувань. Чоловік 4 роки поневіряється по Києву в пошуку хоч якогось житла і їжі, хоча колишній Президент Порошенко обіцяв йому житло і навіть знімав пропагандистський фільм з ним. В кінцевому підсумку дідусеві заборонили відвідувати АП, а охорона Порошенко і зовсім загрожувала вбити нещасного. Сьогодні, 25 липня Зеленський особисто доручив знайти старому житло, і вже через кілька годин питання було вирішене!", - заявила вона

Варто зазначити, що користувачі соцмережі по ряду причин не повірили в таку зворушливу історію. Деякі відзначили, що без конкретного прізвища дідуся, це інформація просто фейк.

Але найцікавішими виявилися коментарі кримськотатарського активіста Руслана Билялова. З'ясувалося, що дідусь - реальний кримський татарин, однак приїхав до Києва не 4 роки тому, а трохи більше місяця тому, а саме 21 червня.

Він приходив за допомогою в Меджліс 4 липня. Тоді Білялов написав в Facebook пост, в якому розповів, що дідусь загубився.

Пізніше дідуся впізнали. Він виявився сином Саїді Аріфова, яка в роки війни двічі врятувала сотню єврейських дітей: спочатку переконала нацистів, що це татари, потім довела НКВД, що вони євреї. Про неї навіть зняв фільм "Чужа молитва" (режисер Ахтем Сеітаблаєв).

Крім того, з'ясувалося, що дідусь зовсім не біженець, і ніхто його не переслідував. Живе він в Сімферополі, є родичі в Москві. Навіщо приїхав до Києва, пояснити не зміг, в Меджліс прийшов, щоб допомогли зв'язатися з дітьми, тому що не знає номера телефону. У Меджлісі зв'язалися з його дітьми і збиралися відправити його до них в Москву.

Читайте також:Скандал з КОРДом у Дніпрі: Зеленський вимагає звільнити голову Нацполіції області Глуховерю

 

#Біженці#Зеленський#фейк#кримські татари
Більше новин:
Українці просять Зеленського випередити запуск поїздів через Кримський міст
26.07.2019 о 19:41
news photo
Росію допустили до Олімпіади-2020
26.07.2019 о 19:40
news photo
Усі депутати від «Слуги народу» проведуть тиждень в Трускавці
26.07.2019 о 17:24
news photo
“Припиніть прогинаси!”: Ніцой звернулася до команди Зеленського через мову
26.07.2019 о 15:43
news photo