Авторизація

Події
Біля берегів Камеруну захопили вісьмох українських моряків — ЗМІ
16.08.2019 о 19:21
image

Про це повідомляє сайт телеканалу France24 із посиланням на Agence France-Presse, передає  Є Харків! з посиланням на hromadske.ua.

Посадовець у камерунському порті Дуала повідомив, що викрали 17 китайців та українців. Цю інформацію підтвердив представник безпекових сил Камеруну на правах анонімності.

Про викрадення стало відомо з джерел камерунських Військово-морських сил і порту Дуала, але спочатку точна кількість захоплених моряків та їхнє громадянство не були відомі.

Джерело військово-морського флоту Камеруну заявило, що викрадачами «імовірно, є нігерійські пірати», додавши, що місцева Служба безпеки розпочала пошук судна.

Сучасне піратство — злочин, що полягає в незаконному захопленні, пограбуванні чи потопленні торгових або цивільних, морських або річкових суден. У сучасному міжнародному праві до піратства також прирівнюється напад під час війни кораблів, підводних човнів і військових літаків на торгові судна нейтральних країн. При цьому піратські судна, літальні апарати та їхні екіпажі не повинні користуватися захистом будь-якої держави. Піратські судна незалежно від прапора можуть переслідуватися у відкритому морі будь-якою державою і бути ними затримані, а в разі опору — і потоплені. При цьому піратське судно підлягає конфіскації, а його екіпаж кримінальному переслідуванню і покаранню за законами держави, що затримала корабель.

Окрім цього військові судна будь-якої держави мають право, якщо у них виникли достатні підстави підозрювати, що будь-яке судно займається морським розбоєм, затримати будь-який корабель, що підозрюється в піратстві.

У Гвінейській затоці, зокрема біля берегів Камеруну, час від часу відбуваються піратські напади на судна іноземних компаній. Як правило, пірати захоплюють членів екіпажу або пасажирів із метою отримання викупу.

Читайте також:Зарплати в Україні: як освіта впливає на рівень доходів

#Полон#моряки
Більше новин:
Зарплати в Україні: як освіта впливає на рівень доходів
15.08.2019 о 10:44
news photo
СБУ відпустила російських моряків із затриманого корабля (фото)
25.07.2019 о 17:18
news photo
Двоє полонених моряків сьогодні відзначають день народження (фото)
24.07.2019 о 17:01
news photo