Авторизація

Політика
Лавров: Київ висунув нереальні умови для відведення озброєнь
26.02.2015 о 10:03
image

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає нереальними умови, висунуті Києвом для початку відведення важких озброєнь на Донбасі. Про це він сказав на прес-конференції 26 лютого, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Кореспондент.

"Висуваються (США і ЄС - ред.) сміховинні за великим рахунком вимоги, які повністю підтримують точку зору київської влади, а вона, як ви знаєте, заявила, що почне відведення важких озброєнь, тільки якщо доба чи дві протримається тиша без єдиного пострілу" , - сказав Лавров.

Глава МЗС зазначив, що "ідеальних перемир'їв та ідеальних режимів припинення вогню не буває". Лавров також повідомив, що 24 лютого на зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" в Парижі глава зовнішньополітичного відомства ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр "повністю погодився з тим, що поки не буде розпочато відведення важких озброєнь, ризики інцидентів будуть незрівнянно вищими, ніж при розведенні військової техніки".

При цьому Лавров заявив про ефект режиму припинення вогню на сході України. Труднощі у відведенні озброєнь на Донбасі чисто технічні.

"Перемир'я дає результат", - сказав міністр.
"В інтересах тих, хто хоче все-таки зірвати мінський процес, - створювати зворотне враження, заявляти, що перемир'я не працює", - зазначив він.
Читайте також: Лавров не смішний, наполягають в МЗС РФ
#Сергій Лавров#Україна#Росія#Перемир'я
Більше новин:
Лавров в терміновому порядку покинув переговори нормандської четвірки в Парижі
24.02.2015 о 18:34
news photo
Глави МЗС "нормандської четвірки" почали зустріч у Парижі
24.02.2015 о 14:15
news photo
Лавров, Штайнмаєр, Клімкін і Фабіус обговорили кроки з врегулювання української кризи
19.02.2015 о 23:42
news photo
Лавров не смішний, наполягають в МЗС РФ
13.02.2015 о 22:32
news photo