Авторизація

Події
Терористи "ЛНР" взяли у полон активістку Євромайдану
02.02.2015 о 18:45
image

Терористи “ЛНР” захопили в полон активістку Євромайдану, жительку Луганська Марію Варфоломеєву, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Голос України.

Про це повідомила журналіст Харківської правозахисної групи Яніна Смелянська.

“Останній раз вона виходила на зв’язок 9-го січня. Марія — жителька Луганська, яка є активісткою українського Євромайдану. Дівчина займалась художньою фотозйомкою. Ніколи не розлучалась із фотоапаратом. Ймовірно, що вона фотографувала у той момент, коли її схопили представники “ЛНР”. Наразі її звинувачують у тому, що вона “коректувальниця” чи шпигун “Правого сектору”, — повідомила Смелянська.

Зі слів правозахисників, дівчина залишилась жити в Луганську через необхідність доглядати за бабусею. Проте члени її родини не виходять на зв’язок.

“28-го грудня вона булла у нас у Харкові. 6-го січня вона повернулась до Луганська. Точно знаємо, що вона виходила на зв’язок 9-го січня, а потім вона лише була “онлайн” в соцмережах. Проте, 31-го січня в Інтернеті з’явилось перше повідомлення, що вона затримана. Коментар надавав “міністр МВС ЛНР”. З’явилось відео, ніби затримали українську журналістку-навідницю. Ніби вона фотографувала якісь військові об’єкти “ЛНР”, — розповіла Я. Смелянська.

Правозахисникам вдалось зв’язатись з одним із довірених осіб глави “ЛНР” І. Плотницького, але інформації щодо затримання дівчини отримати не вдалось.

“Наразі з нею немає зв’язку. Ми поки що не можемо вийти на переговори. Упродовж цієї доби нам пообіцяли надати підтвердження, що вона жива. У залежності від того, що нам скажуть люди Плотницького, — будемо вирішувати як діяти далі. Але скоріше за все це буде Євросуд”, — повідомили правозахисники.

Також, харківські правозахисники повідомили, що надіслали інформацію до керівника центру визволення полонених “Офіцерський корпус” В.Рубану та чекають на відповідь.  

#Євромайдан#полонені#активісти
Більше новин:
Терористи в Донецьку захоплюють родичів полонених
28.01.2015 о 09:19
news photo
В полоні бойовиків на Донбасі знаходиться 184 українських військових, - Генштаб
26.01.2015 о 10:42
news photo
Зібрати масовку не вийшло: як бойовики створювали "картинку" на "параді полонених" (відео)
23.01.2015 о 18:05
news photo
Правозахисники про "парад полонених": так не можна з людьми
23.01.2015 о 05:00
news photo