Авторизація

Світ
У Варшаві на даху театру відкрили міську пасіку
07.08.2015 о 16:42
image

На даху театру «Студіо», розташованого в Палаці культури і науки в центрі польської столиці, 7 серпня напередодні Міжнародного дня бджіл відкрили міську пасіку, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Ми хочемо підтримувати варшавських бджолярів. Ми спостерігаємо за тим, як вони активно працюють. Я думаю, що завдяки співпраці з міськими «бджолиними» активістами, незабаром ми зможемо ініціювати діяльність чергових варшавських пасік, - сказав віце-президент Варшави Ярослав Юзвяк.

Варшавська пасіка на даху театру "Студіо" складається з чотирьох вуликів і посаджених медоносних рослин і дерев. У переносному саду, створеному спеціально для бджіл, ростуть сезонні трави: котяча м'ята, очиток їдкий, ароматні сорти вересу.

Сьогодні бджолам доводиться нелегко. Їх популяція постійно зменшується. Але саме бджоли, що запилюють квіти, незвичайно важливі для значної частини сільгосппродукції. Цим корисним комахам потрібно допомогти. Завдяки таким пасікам, як ця, у нас є шанс розвивати ідею міських пасік, а також показати варшав'янам, що спільними зусиллями ми можемо реально вплинути на порятунок бджіл, - підкреслює представник групи «Міські бджоли» Віктор Єнджеєвський.

Традиція міських пасік родом з Лондона. За деякими підрахунками, в столиці Великобританії - понад 5 тисяч бджолиних вуликів. У розпал літнього сезону в місті живе 250 мільйонів бджіл, тоді як людей в Лондоні - в 30 разів менше. Активіст Віктор Єнджеєвський вважає, що через кілька років не тільки про Варшаву, а й про більшість великих польських міст, можна буде сказати те ж, що про Лондон - що "це місто, де масово намагаються допомогти зникаючим з лиця землі бджолам».

Організаторами першої міської пасіки були група активістів «Міські бджоли», бар «Студіо», театр «Студіо», влада Варшави, Палац культури і науки, проект «Plac Defilad», Greenpeace та інші.

Читайте також: Міністр сільського господарства Польщі - Путіну: "Знищення продуктів - гріх"
Більше новин:
Міністр сільського господарства Польщі - Путіну: "Знищення продуктів - гріх"
07.08.2015 о 15:59
news photo
Анджей Дуда приніс присягу і вступив на посаду президента Польщі (фото)
06.08.2015 о 11:41
news photo
«Дівчата зі Львова» - польський телеканал покаже серіал про українок у Польщі
06.08.2015 о 10:48
news photo
Завтра на інавгурації Анджея Дуди очікується близько 600 гостей
05.08.2015 о 16:48
news photo
Церква заборонила ходити до причастя Президенту Польщі
05.08.2015 о 09:44
news photo